Vraag en antwoord

Waar moet ik zijn in het bos?

Voer "ieberen 1, ELP" in je navigatie in en dat brengt je bij de boswachter. Vandaar de bordjes groepskampeerterrein en/of PBF volgen.

Wanneer begint het precies?

Vanaf de dinsdag voor het festival beginnen we met opbouwen. Mocht je daarmee willen helpen dan ben je vanaf ongeveer 12 uur welkom op het festivalterrein. Mochten er nog geen bordjes staan dan kan de boswachter die in het kantoor aan het begin van het terrein zit je uitleggen waar je moet zijn. We horen het graag als je ons komt versterken! Het echte festival begint vanaf woensdagavond. Vanaf ongeveer 17:00 uur kun je je aanmelden. Mocht je mee willen eten die avond dan horen we dat heel graag via het aanmeldformulier. Dit is belangrijk voor ons om te weten, zodat onze koks genoeg en lekker eten voor iedereen kunnen koken.

Wanneer eindigt het festival?

Het festival eindigt zondagmiddag aan het eind van de dag. Gelukkig zijn er altijd nog genoeg mensen die nog een dagje blijven om ons maandag te helpen met afbreken (de napret is soms nog leuker dan de voorpret!) dus mocht je dat ook graag willen dan horen we dat graag!

Hoe werkt het kopen van een kaartje?

Alle deelnemers betalen een bijdrage voor de vaste kosten van alle faciliteiten, dit kost 95 euro per persoon ongeacht het aantal dagen dat je komt, voor 1 juli betaal je slechts 75 euro. Daarnaast betaal je 30 euro per dag (maximaal 5 dagen en minimaal 2). Wat krijg je daarvoor? Ten eerste betalen wij daarvan 4,50 euro per persoon per overnachting aan Staatsbosbeheer voor het kamperen. Voor de 25,50 euro die we dan overhouden krijg je zoveel ontbijt, lunch, diner, snacks, koffie, thee en frisdrank als je wilt, maar geen alcohol. Dit omdat de besteding voor alcohol voor iedereen nogal uiteenloopt. Alcohol kan op het festival zelf worden gekocht met drankkaarten.

Wat zijn de overnachtingsmogelijkheden

Je kunt met je tent, caravan of camper op het terein overnachten. Ook zijn er in de omgeving een aantal B&B mogenlijkheden

Wat regelt de PBF crew allemaal?

Festivaltenten, eten, drinken, verkoeling en verwarming. Als je een kaartje hebt gekocht, zijn alle basisvoorwaarden goed geregeld. Het belangrijkste – warmte, droogte en eten en drinken – heeft altijd onze hoogste prioriteit. Dus als het regent, zijn er genoeg grote tenten om gezellig samen droog in te blijven. Als het koud is hebben we bakken vol brandhout, zodat we desnoods 24/7 een kampvuur kunnen laten branden. En aangezien we een paar dagen actief buiten zijn, zorgen wij ook voor lekker, gezond en genoeg eten en drinken, zodat je vol energie het weekend doorkomt. Oh ja, en mocht er een onverwachte nazomerse hittegolf zijn dan zorgen we ook voor familieverpakkingen zonnebrand om te zorgen dat we niet transformeren naar krabben en kreeften (en op het terrein is een supermooi meertje waar lekker in gezwommen kan worden).

Ik kom toch niet kan ik mijn geld terug krijgen?

Super jammer als je toch niet kunt komen. Als je dit een week van te voren laat weten kunnen we je geld terug geven. Je mag een kaartje niet aan iemand anders verkopen

Is er Eerste Hulp Bij Ongelukken?

Een goedgevulde EHBO koffer is altijd aanwezig. We brengen de deelnemers met een EHBO diploma in kaart, zodat we in noodgevallen altijd iemand kunnen optrommelen die eerste hulp kan verlenen. Het telefoonnummer van de plaatselijke dokter is ook aanwezig.

Zijn er nog meer dingen die ik moet weten?

Mocht je tijdens het festival een vraag hebben waar je echt geen antwoord op weet, en zelfs je buurman weet het niet, dan kun je altijd terecht bij de lieftallige en (bijna) alleswetende dames en heren die het kantoortje bemannen en -vrouwen. Daar kun je ook extra drankbonnen kopen, extra info krijgen over het programma en andere praktische zaken regelen. Mocht je vraag niet beantwoord zijn, en je wilt graag antwoord voordat het festival begint, dan kan je ons altijd benaderen via permanentbetafestival@gmail.com. We antwoorden zo snel mogelijk.